Royal Holiday Palace

Weer & Klimaat Royal Holiday Palace

In het plaatsje Lara heerst een mediterraan klimaat. Dit is natuurlijk perfect als je aan de Turkse Riviera zit. Het hele jaar schijnt eigenlijk wel de zon, met hier en daar wat mindere dagen. De zomers zijn warm en droog en de winters zijn over het algemeen warm. Een enkele keer valt er wel een stevige bui. Gelukkig kan het zelfs in oktober nog 26 graden worden.

Het is zulk mooi weer, dat er in 2008 voor het eerst in zestig jaar weer een keer sneeuw is gevallen! De gemiddelde temperaturen blijven gedurende het jaar redelijk gelijk en variëren van 25 graden tot 35 graden in de zomer en van 14 graden tot 22 graden in de winter. Dit maakt dat Antalya een favoriete vakantiebestemming is onder veel toeristen. Jaarlijks trekken er veel toeristen, waaronder Nederlanders, richting Turkije om te genieten van zon, zee en strand. En dat wil wel lukken met temperaturen boven de 25 graden!

In de zomermaanden kan de zon behoorlijk warm worden en schijnt de zon wel twaalf uur per dag. Dat is behoorlijk warm, maar als dat is wat je zoekt, ga dan zeker naar Turkije. Let wel op dat het tussen 12 en 15 uur het heetst van de dag is. Smeer je daarom goed in. Het zeewater voelt heerlijk warm aan.

Geen vrij in de zomer? Ga dan in de nazomer of juist in het voorseizoen. De temperaturen in Antalya liggen dan wat lager. In de wintermaanden schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag. En dat is nog wel lekker om rond te kunnen wandelen. De temperaturen liggen wat lager, maar je kunt nog wel dingen ondernemen. Het zeewater zal echter wat aan de koude kant zijn. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur in de winter rond de 16 graden. Er is ook kans op heftige regenval in deze periode. Maar vanaf maart loopt de temperatuur al snel weer op en komt het al snel boven de 20 graden.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 496 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen