Royal Holiday Palace

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Royal Holiday Palace

In een ander blogartikel op onze website hebben wij redenen aangegeven waarom een verblijf in dit hotel zeker aan te raden is. Eén van die redenen was dat de ligging van het Royal Holiday Palace hotel subliem te noemen is. Het hotel bevindt zich direct aan het zandstrand, maar ligt ook weer niet al te ver van de stad Antalya en de luchthaven af. Mede door deze ligging is het heerlijk vertoeven in en rondom het hotel.

Vind je het leuk om af en toe ook naar bezienswaardigheden búiten het hotel toe te gaan? Ook dan ben je in dit leuke hotel in de badplaats Lara aan het juiste adres. In de nabije omgeving zijn meerdere bezienswaardigheden absoluut het bezoeken waard. Ook kan je in de nabije omgeving meerdere leuke activiteiten ondernemen. Waar we het dan zoal over hebben? Daarover informeren wij jou graag in dit blogartikel.

In dit blogartikel bespreken wij namelijk de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Royal Holiday Palace. Deze bezienswaardigheden zijn een absolute aanvulling voor een heerlijke vakantie in dit luxueuze hotel in Lara. Het leuke hieraan is overigens dat de bezienswaardigheden zeer divers zijn. Je kunt dus altijd wel bezienswaardigheden uitkiezen die aansluiten op jouw voorkeuren. Ben je benieuwd geworden naar de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het Royal Holiday Palace hotel? Neem dit artikel op je gemakje door, plan een bezoek aan de bezienswaardigheden in en geniet optimaal van een heerlijke vakantie in Lara!

Antalya

In Turkije zijn meerdere grote steden te vinden, waarvan Antalya zeker één van de belangrijkste voorbeelden van is. Deze is namelijk gelegen in het toeristische epicentrum van Turkije en kan daardoor jaarlijks op veel bezoekers rekenen. Als je in het Royal Holiday Palace hotel verblijft, is een bezoek aan Antalya zeker de moeite waard. Een dergelijke stedentrip zorgt voor een heerlijke variatie tijdens jouw vakantie; mogelijk ben je het liggen op jouw ligbedje na enkele dagen ook wel een beetje zat. In dat geval biedt de stad Antalya de gewenste uitkomst.

In deze stad kan je genieten van het oude stadscentrum; Kaleici. Dit is het oude stadscentrum en staat eigenlijk in schril contrast met het hedendaagse centrum van de stad. In dit oude stadscentrum vind je prachtige gebouwen en ruïnes terug, waarbij je ook geniet van de échte Turkse gastronomie. Mocht je dit oude stadscentrum gaan bezoeken, kunnen wij je twee gebouwen zeker aanraden; de poort van Hadrianus en de Hidirlik toren. Deze toren is 14 meter hoog en is indrukwekkend om te zien. Helaas is het niet mogelijk om deze toren te beklimmen, maar tijdens jouw tocht naar deze toren toe geniet je wel van de prachtige omgeving. Rondom de toren is namelijk een park gelegen waar je heerlijk kunt wandelen en van waaruit je ook een gaaf uitzicht over het Taurusgebergte hebt.

Vanaf het Royal Holiday Palace is Antalya bovendien niet al te ver reizen. Je kunt met de bus gaan of met een taxi. Het voordeel van de bus is dat deze om het halfuur vanaf het hotel gaat. Je doet daarbij meerdere tussenhaltes aan, waarbij je dus ook van de Turkse omgeving kunt genieten. Mocht je met de taxi naar Antalya gaan, ben je nóg sneller in deze indrukwekkende stad. Bijkomend voordeel is dat de taxi’s in Turkije behoorlijk voordelig zijn; je hoeft dus zeker niet de hoofdprijs te betalen voor een taxirit naar Antalya.

Düdenwatervallen & Kursunlu watervallen

Ben je een ware liefhebber van prachtig natuurgeweld? Dan kan je ongetwijfeld watervallen behoorlijk waarderen. Dan hebben wij goed nieuws voor je; in de nabije omgeving zijn meerdere indrukwekkende watervallen te vinden. Wij kunnen daarvan specifiek twee watervallen aanraden; de Düdenwatervallen en de Kursunlu watervallen. Beide watervallen zien er subliem uit en hebben verrassend veel te bieden.

Bij de Düdenwatervallen geniet je namelijk niet alleen van al het water, maar ook van een indrukwekkende grot. Deze grot kan je ook bezoeken. Mocht je van het échte natuurgeweld houden, kan je het beste naar het einde van de watervallen lopen. Deze watervallen storten namelijk uiteindelijk neer in de Turkse zee; de afstand die ze bij die val maken, is ongeveer 40 meter!

Nabij de plaats Belek vind je de Kursunlu watervallen. Ook deze watervallen zijn de moeite meer dan waard; dat is ook te danken aan het natuurgebied waarin deze watervallen liggen. In dit natuurgebied vind je meerdere bijzondere bomen en vogels én kan je heerlijke wandeltochten maken. De Kursunlu watervallen zijn wel een stukje kleiner dan de Düdenwatervallen, maar komen uit in een prachtig meertje. Ook vanwege dat meertje is een bezoekje aan deze watervallen zeer aan te raden.

Lara & Belek

Het Royal Holiday Palace hotel is gelegen in de badplaats Lara. Deze plaats is onder meer bekend vanwege de lange zandstranden en vanwege de verschillende themahotels. Mede hierom is het aan te raden om een leuke wandeltocht te maken over het strand of over de boulevard. Je geniet daarbij van de lekkere temperaturen en je kunt je vergapen aan alle bijzondere hotels. Het Royal Holiday Palace hotel ziet er bijzonder uit, maar dat geldt zeker voor meerdere hotels in deze leuke badplaats. In Lara kan je ook genieten van meerdere leuke terrasjes en winkeltjes. Al met al zeker de moeite waard om op een ochtend of avond even naar het centrum van Lara te wandelen.

Ook een bezoek aan de nabijgelegen badplaats Belek is aan te raden. Deze stad is pas sinds enkele jaren in opkomst, waardoor je in deze stad allerlei nieuwe hotels vindt. Ook in deze badplaats is het de moeite waard om even over de boulevard te lopen, om door de smalle straatjes te wandelen en om de leuke winkeltjes te bezoeken. In onze ogen vormt dit een perfecte variatie op de heerlijke dagen die je op het privéstrand of aan één van de vele zwembaden doorbrengt.

Mocht je een bezoek aan Belek willen brengen, moet je hiervoor wel met de bus of het OV gaan. Het is namelijk té ver om te wandelen naar Belek. Gelukkig gaan er vanuit Lara meerdere bussen naar Belek en kan je dus ook met de taxi gaan. De kosten voor de taxi’s in Turkije zijn relatief laag, waardoor je voor een schijntje van Lara naar Belek kunt reizen. Absoluut de moeite waard!

Termessos

Tot slot willen we je aanraden om de antieke stad Termessos eens te bezoeken. Deze antieke stad bevindt zich op 1 kilometer afstand van Antalya en bevat allerlei ruïnes. In en rondom deze antieke stad vind je onder meer de ruïnes van een oud gymnasium, van Romeinse baden, van meerdere tempels, van een theater en van de oude stadsmuren. Door een bezoekje aan deze antieke stad te brengen, doe je bovendien meer kennis over de historie van Antalya en Turkije op.

Heb je sowieso interesse in de geschiedenis van dit gebied? Dan kan je ook het Antalya Museum bezoeken. In dit museum vind je verschillende tentoonstellingen die je meer vertellen/laten zien over het Byzantium, de Bronstijd en de Steentijd. Een ticket voor dit museum kost slechts enkele euro’s!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 496 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen