Royal Holiday Palace

Omgeving Royal Holiday Palace: wat kan je in de buurt doen?

Tijdens jouw vakantie in Royal Holiday Palace is het zeker de moeite waard om de omgeving te verkennen. Het resort heeft een aanbod van vele excursies en tours naar steden en bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt ervoor kiezen om met een dergelijke georganiseerde tour mee te gaan of je kunt besluiten deze steden en bezienswaardigheden op eigen houtje te verkennen. In het laatste geval word je aangeraden een auto te huren. Je kunt een auto huren bij aankomst op het vliegveld of bij één van de autoverhuurbedrijven rondom het resort. Voor de voordeligste prijs is het handiger om een huurauto te reserveren via internet. Nadat je jouw vakantie geboekt hebt ontvangt je hier vaak meer informatie over van de touroperator.

Kursunlu watervallen en natuurpark

Vlakbij Belek liggen de Kursunlu watervallen. Deze watervallen liggen in het natuurpark die dezelfde naam draagt. Je hebt hier veel mooie pijnbomen en vogelsoorten en een wandeling is zeker de moeite waard. Houd je meer van picknicken? Dan is dit park zeker een goede locatie! De watervallen zijn 12 meter hoog en komen uit in een meertje. Dit ziet er prachtig uit, maar helaas mag je hier niet in zwemmen. Maar alleen maar naar kijken is ook al de moeite waard.

Zandkastelen bekijken

Bezoek de prachtige zandkastelen tentoonstelling in Sandland. Een mooie tentoonstelling van zandsculpturen kun je hier vinden. Het schijnt één van de grootste festivals ter wereld te zijn. Elk jaar wordt er een thema aan de expositie gegeven en staat alles in het teken van dat thema. Mooie lichten verlichten de kastelen en ze zijn allen groots neergezet. De entree is voor kinderen € 3,-, maar volwassenen betalen € 6,- voor de tentoonstelling. In de zomer is het van 09.30 – 23.00 uur geopend en in de winter van 09.00 tot 21.00 uur. Het kan zijn dat het festival gesloten is met slecht weer. Houd het daarom goed in de gaten!

Bezoek de Hıdırlık toren

In het oude centrum Kaleici staat de imposante poort van Hadrianus. Dit geeft entree tot de stad. Maar een ander indrukwekkend element in de stad is de Hıdırlık toren. Deze toren is 14 meter hoog en werd vroeger waarschijnlijk als vuurtoren gebruikt. De toren is niet open voor publiek, maar wel bijzonder om te zien. De toren ligt in een park, wat wel een schattige omgeving heeft en leuk is om doorheen te wandelen. Je hebt een mooi uitzicht op het taurusgebergte.

Kaputaş Beach

Na een dagje in de stad te hebben gezworven kan het wel weer fijn zijn om naar het strand te gaan. Wil je een keer wat anders dan het strand in Lara bij het Royal Holiday Palace hotel? Dn kun je naar Kaputaş Beach. Dit is het meest bekende strand van Antalya. Het is erg populair vanwege de enorm heldere kleur van de zee en het fijne, witte zandstrand. Ligbedden zitten al snel, dus wees er vroeg bij mocht je hier willen zonnen.

Bezichtig de afgebroken minaret

Bezichtig Kesik Minare, dat is een afgebroken minaret. Ofwel, de toren van een moskee. Vroeger was hier namelijk een kerk en is er een moskee van gemaakt. Doordat de moskee nog niet helemaal af was, kwam er een minaret bij. Helaas staat hij er niet meer in zijn geheel, maar je kunt het nog wel bezoeken. Je krijgt er een goed beeld bij van hoe het er vroeger uit heeft gezien. Een andere minaret die bijzonder is, is Yivli Minare. Dit is een gecanneleerde minaret en wordt gezien als symbool van de stad Antalya. Beiden stammen uit de dertiende eeuw.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 496 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen